רשמי טעימה
ענבים עשירים בצבע בעלי ריכוז ארומות וטעמים מחד, עם נוכחות של חומציות תומכת מאידך והתוצאה הניבה יינות עם מורכבות גבוהה. אבני החושן אודם הינו בעל גוף ומבנה מרוכז, המאוזן ברעננות טובה ומלווה בניחוחות עץ קלוי עם מעט מאפייני בשר מעושן האופייניים לזן הסירה. הוא מוכן לשתיה כבר כעת אך בתנאי אכסון נאותים ימשיך ויפתח עומק ומורכבות ב-5-8 השנים שלאחר שנת הבציר שלו.
תהליך ייצור היין
ענבי הסירה נבצרו במהלך סוף אוגוסט ותחילת ספטמבר, ובאותו המועד נבצרו מעט ענבי ויונייה (כ-5%) מכרם בהרי יהודה. ענבי הסירה הוכנסו למיכלי תסיסה ביחד עם ענבי הויונייה להשרייה בטמפרטורה נמוכה למשך שלושה ימים. בהמשך התרחשה התסיסה האלכוהולית במשך כשמונה ימים ובסיומה נותר היין במגע עם הקליפות למשך 10 ימים נוספים לפני הסחיטה. לאחר תסיסה אלכוהולית וכן שיקוע טבעי קצר הועבר היין להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות למשך 16 חודשים, שבסיומה נבנה הממסך בין החביות השונות והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה. לאחר המילוי המשיך היין תהליך התבגרות בבקבוק למשך עוד כשנה במרתפי היקב.
מתאים במיוחד ל
היין הינו יין מרתק שיתאים למאכלי בשר עזי טעם כשוק טלה ברוזמרין ושום, בשר ברווז וכן קדירת בשר ציד וירקות שורש. כמו כן הוא ילווה היטב מנת דג לוקוס על ניוקי ברוטב פטריות וגבינות קשות מחלב כבשים כמונצ'גו.