יין לבן יבש, בנימינה, סדרת אבני החושן, שוהם

BYMN_SHOHAM_1
  • 79.00
    95.00
אזל המלאי
פריט זה ניתן על ידי קרדיטים.
לחצו על "הוספה לעגלה" להמשך
אזל המלאי עבור /
יין שרדונה המורכב מענבים שמקורם בהרי יהודה וברכס מירון.
שני הכרמים מתאפיינים באדמת טרה רוסה על גיר קשה.
השילוב ביניהם מניב יין בעל טעמי פרי עשירים ומורכבות ארומאטית, המאוזנים בחומציות גבוהה ורעננות בנושאת אופי הדרים טריים.

המחיר הוא לבקבוק 1
איסוף עצמי עד 10 ימים מתל מונד הכרמל 20 בעת קבלת הודעה מסודרת.


זן הענבים: שרדונה
אזור גידול: גליל עליון והרי יהודה
כשרות: יש
בציר: משתנה
שמיטה: לא
  


פרסים:

רשמי טעימה

לשוהם גוון צהוב לימוני, ברק וצלילות וניחוח ארומות פרי הדר צהוב, מלון ווניל. קשת הטעמים נעה בין אופי טרופי להדרי. בפה מתגלה גוף רחב ועשיר ומורכבות שמקורה באיכות הפרי והתסיסה בחביות עץ אלון. ליין סיומת ארוכה ועשירה הנתמכת בתחושת פרי רענן. בתנאי אחסון נאותים ימשיך היין לפתח טעמים וארומות במשך כ-3-5 שנים משנת הבציר.

תהליך ייצור היין

אשכולות השרדונה נבצרים באופן ידני בין סוף אוגוסט לתחילת ספטמבר ומובלים לקירור בארגזים קטנים. לאחר מיון ידני נסחטים האשכולות בשלמותם. ביין זה נעשה שימוש במיץ החופשי בלבד (מיץ שניגר מהענבים לאחר מעיכה), זאת על מנת להדגיש מאפיינים אלגנטיים ומורכבים. לאחר הצללה טבעית מתחיל התירוש תסיסה איטית, ממושכת וקרה ולאחר שלושה ימים מועבר להמשך תסיסה והתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי, בנפח של 300 ליטרים. מקורן של החביות מבורגון והן מיוצרות על ידי ייצרן חביות מצטיין.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עובר תסיסה מלולקטית המוסיפה לטעמים מורכבות ועומק. היין ממשיך להתבגר למשך 10 חודשים נוספים. במהלך ההתבגרות בחביות, היין עבר תהליך בטונאז’ (ערבוב השמרים) באופן מדוד ומבוקר. התהליך מקנה ליין אופי מורכב, עשיר ועוצמתי. לאחר הבקבוק ממשיך היין להתבגר עוד כשנה במרתפי היקב.

מתאים במיוחד

היין יתאים באופן נפלא למאכלי ים מורכבים כתבשיל דג ים בעגבניות טימין ואוזו, מרק דגים בסגנון דרום צרפת ונתח סלמון צלוי בחרדל ושמנת. כמו כן הוא ילווה בצורה מצוינת בשרים קלים כאסקלופ עגל ביין מרסלה ושלו צלוי בענבים טריים ופטריות.

 

x

#{title}

#{text}

#{price}