יין אדום יבש כשר, טפרברג, אסנס, קברנה סוביניון

teper_ese_cs
  • 89.00
    99.00
אזל המלאי
100% קברנה סוביניון

איסוף עצמי עד 10 ימים מתל מונד הכרמל 20 בעת קבלת הודעה מסודרת.

לא בטוחים במחיר ? תוצאות חיפוש להשוואת מחירים בגוגל
זן הענבים: 100% קברנה סוביניון

אזור גידול: עמק קדש
כשרות: יש
בציר: 2018/2019
שמיטה: לא
המלצת הגשה: 16 מעלות
פוטנצאיל יישון: גבוה, חלון שתייה עד 8 שנים.
אלכוהול: 14.4%
חומציות (pH): 3.65
 
יין אדום יבש, עשוי מ-100% ענבים מזן קברנה סוביניון, בציר 2018/2019, את הענבים בצרנו מ-2 כרמים נבחרים וייחודיים בטופוגרפיה ובאקלים. הכרם הראשי שוכן בעמק קדש בגליל העליון, ואילו השני נטוע ברום הרי אפרים - וכל אחד מהם מתאפיין בטופוגרפיה שונה. הכרם השוכן בעמק קדש נטוע בגובה 450 מטרים מעל פני הים, ועל גבי כנה מתונה. במקום שורר מיקרו אקלים ייחודי שהינו מיטבי עבור ענבי הקברנה סוביניון. הכרם שבהרי אפרים נטוע למעלה מ-650 מטרים מגובה פני הים. תנאי האקלים במקום הרריים, עוצמת הצימוח מתונה, וישנו הבדל משמעותי בין טמפרטורת היום הממוצעת לבין טמפרטורה קרירה בלילה. תנאים אלו תורמים לאיכותם הייחודית של הענבים, המתבטאת בריכוז הגבוה של טעמים וארומות.


רשמי טעימה

יין מרוכז בעל צבע כהה, עשיר בניחוחות פירותיים של פטל, שזיף מתקתק ואוכמניות, ואפוף במעטפת ריחנית של אלון קלוי, קפה, קקאו וטיפת אדמה. המרקם עשיר וכבד, בטעם בולטת נוכחות חזקה של פרי בשל, עם חמיצות נעימה ומתיקות שמלטפת את החך.


תהליך ייצור היין

כאשר הענבים הגיעו להבשלה האופטימלית שלהם, בצרנו אותם מכל כרם בנפרד, והעברנו אותם אל היקב בשעות הבוקר המוקדמות.
הענבים עברו ריסוק עדין והועברו אל מיכל נירוסטה מקורר, שם שהו בהשריה קרה - cold soaking לפני תהליך התסיסה. בסיום ההשריה הקרה החלה התסיסה האלכוהולית של הענבים בטמפרטורת 28 מעלות, ותוך כדי שהפעלנו כמה משטרי המטרה כדי להגיע למיצוי המיטבי של ארומות, טעמים וצבע מן הזגים.
עם גמר התסיסה האלכוהולית, העברנו את היין להשריה על הקליפות - extended maceration שנמשכה 8 ימים. עם תום תהליך ההשריה, הענבים נסחטו אל מיכל נירוסטה בסחיטה עדינה ואיטית, בלחצים נמוכים – כאן הם עברו תסיסה מאלולאקטית לצורך ייצוב היין וריכוכו.
בסיום התסיסה המאלולאקטית היין הועבר אל חביות עץ אלון צרפתיות חדשות, בהן החל בתהליכי ההתבגרות שלו שנמשכו 18 חודשים. את התהליך הזה עבר היין של כל כרם בנפרד.
לכל אורך ההתבגרות של היין בחביות, בוצעו טעימות של כל החביות, וכך הרכבנו את הבלנד הסופי של היין, שקיבל את המשקל היחסי של כל כרם.
לאחר שהיין סיים להתבגר בחביות, הוא בוקבק והמשיך להתבגר במהלך 6 חודשים נוספים בבקבוק בטרם שוחרר אל השוק.
היין הינו בעל צבע עמוק - אדום עד שחור, מאופיין בארומת פירות יער שחורים, בנגיעות קפה וקקאו, עם מעט אדמה ועץ אלון אלגנטי.
בפה נטעם יין מאוזן, עשיר ועגול עם מבנה עוצמתי ומלא, עם טאנינים רכים ומוצקים ועם סיומת ארוכה וחלקה.

x

#{title}

#{text}

#{price}