יין המתאפיין בגוון אדום שעוצמתו בינונית. עולות ממנו ארומות עשירות עם פרחוניות נעימה, ונגיעות של פרי אדום בשילוב ניחוחות אדמתיים ותבליניים. בפה – מרקמו חלק ורך עם חמיצות מאוזנת.
תהליך ייצור היין
את ענבי הגראנש בצרנו באופן מכני והם הגיעו אל היקב בשעות המוקדמות של הבוקר. הענבים עברו ריסוק עדין והותססו בטמפרטורת 25 מעלות במהלך כ-7 ימים. תוך כדי התסיסה הפעלנו משטרי המטרה שונים על מנת להביא למיצוי הטעמים, הארומות והצבע מהזגים.
לאחר סיומה של התסיסה האלכוהולית, היין נסחט בסחיטה עדינה, והועבר ללא הקליפות אל מיכל נירוסטה מבודד ומקורר – כאן עבר תהליך תסיסה מאלולאקטית לצורך ייצובו וריכוכו.
ענבי הסירה והמורבדר נבצרו מאוחר יותר, ועברו תהליך דומה לזה של ענבי הגראנש, מלבד השוני בטמפרטורת התסיסה ובמשטרי ההמטרה שהפעלנו למיצוי הטעמים, הארומות והצבע, אשר היו ייחודיים לכל זן.
בתום תהליך התסיסה המאלולאקטית, היינות השונים הועברו אל חביות עץ אלון צרפתיות לא חדשות, שם עברו את תהליכי ההתבגרות שלהם במהלך כ-8 חודשים.
לקראת סיומה של תקופת ההתבגרות בחביות, בנינו את הבלנד הסופי של היין.
היין טוב לשתייה מרגע הוצאתו לשוק, אך אם יתבגר זמן מה בבקבוק, הדבר עשוי רק להיטיב עימו.